Avibel

Avibel logo

Avibel

opfokorganisatie voor biologische kippen

Luzerne

Luzerne is een vlinderbloemige plant, die gedroogd wordt en verwerkt tot ruwvoer of krachtvoer. Hiermee het dieet van uw kippen aanvullen heeft een hele reeks voordelen: het biedt de kippen een meer gebalanceerde voeding, bevordert hun spijsvertering (en voorkomt zo ziektes en infecties), en heeft een positief effect op het stressniveau en het gedrag van de kippen.

Avibel verkoopt de Rumiluz Luzerne van het topmerk Désialis in handige baaltjes van 20 kg.

RUMILUZ-BIO

Door Luzerne aan te bieden als voedingssupplement, krijgen uw kippen gezondere maag- en darmflora, wat zorgt voor een betere spijsvertering. Dit verhoogt de weerstand, vermijdt infecties doordat de mest droger is, vermindert het stikstofgehalte in urine en mest,…

U biedt de het product best compact aan. Dan moeten de kippen de vezels lospikken, wat erg lijkt op hun natuurlijke voedingspatroon. In de vrije natuur zijn kippen immers 60 tot 90% van hun tijd bezig met foerageren.

Het product stimuleert hen, maar brengt hen ook tot rust. Kippen ondervinden stress door verveling wanneer ze te veel vrije tijd hebben. Indien ze zich natuurlijk kunnen gedragen door te pikken, zullen ze veel minder geneigd zijn om te gaan verenpikken of om andere kippen aan te vallen.

Avibel verkoopt biologisch gecertificeerde Luzerne, die geschikt is voor de biologische landbouw. Wij bieden het aan in de baaltjes van 20kg van het topmerk Désialis. Het lage gewicht en de handige afmetingen (50 x 30 x 30cm) maken ze erg gebruiksvriendelijk. U kan de baaltjes opbreken en de vezels los verspreiden in de stal, los plaatsen in hun geheel, of in hooinetten of voederruiven aanbieden.

Hoeveel Luzerne u voorziet, is afhankelijk van vele factoren, onder andere de stress bij de kippen. Bij een normaal stressniveau volstaat 1 à 2 gram ruwvoer per dier per dag. Bij hogere stressniveaus wordt 4 à 5 gram aangeraden.

De voordelen van Luzerne:
  • betere maag- en darmflora en spijsvertering, ook bij kuikens
  • drogere mest, wat leidt tot minder infecties
  • biedt afleiding en bevordert zo het natuurlijk pikgedrag
  • meer rendement uit krachtvoer
  • zeer gebruiksvriendelijk
luzerne-ruif