Avibel

Avibel logo

Avibel

opfokorganisatie voor biologische kippen

Biologische eieren

De stijgende vraag bij de consument naar bio producten is ook sterk voelbaar in de pluimveesector, met een groeiend marktsegment voor eieren uit biologische landbouw. Avibel kweekt biologische legkippen van alle rassen. De eieren die zij leggen, zijn 100% biologisch.

Wij verkopen onze eieren aan pakstations, die ze verpakken en verkopen aan supermarkten, natuurwinkels, bio kruideniers, … Avibel biedt biologische eieren in alle maten en van elk kippenras dat u wenst.

Onze biologische legkippen krijgen enkel biologisch voer van hoge kwaliteit, hebben ruim voldoende plaats om te scharrelen, en brengen veel tijd door in de buitenlucht. U zal in onze eieren nooit pesticiden of residuen van bacteriën aantreffen.

Avibel ziet er streng op toe dat onze productieprocessen voldoen aan alle relevante wetgeving (Europees, federaal en gewestelijk) alsook aan de regelgeving die binnen de sector zelf werd ontwikkeld. Wij voldoen aan alle voorschriften en beschikken over alle vereiste certificaten.

Onze klanten zijn dus verzekerd van 100% biologische eieren, geproduceerd volgens de regels van de kunst, en die van de wetgever. Bovendien worden ze ook steeds gesmaakt door de consument.

Transparantie van het ei

Vanuit een zorg voor voedselveiligheid en transparantie naar de consument besliste de Europese Unie dat vanaf 1 januari 2004 alle eieren verhandeld in de EU een uniforme markering moeten hebben. Zo kunnen de voedselagentschappen elk ei terug traceren naar zijn oorsprong.

De markering bestaat uit het houderijsysteem, een landcode, het nummer van de producent en het stalnummer.

Waarom biologische eieren van Avibel?
  • Lokale productie, 100% biologisch
  • Hoge kwaliteit, van alle kippenrassen
  • Persoonlijke service, bestendige klantenrelaties
  • Vakkennis en ervaring van meerdere generaties
Onze vaste partners:
Avibel-biologischie-kippen-eieren-Zwijndrecht