Avibel

Avibel logo

Avibel

opfokorganisatie voor biologische kippen

Biologische legkippen

Steeds meer pluimveehouders wensen enkel biologische eieren te produceren. Evoluerend consumentengedrag stuurt de vraag richting biologisch en ecologisch eten, en een wens om enkel voeding aan te kopen die op een duurzame manier geproduceerd is met respect voor dierenwelzijn.

Dezelfde overwegingen die meer en meer leven bij de consument, stuurden Avibel naar een 100% biologische pluimveekweek. Al bijna 20 jaar produceren wij biologische legkippen van de hoogste kwaliteit. Kippenhouders kunnen bij ons terecht voor legkippen van alle rassen.

Bio productie

Avibel kiest voor een biologische productie omwille van de goede balans tussen mens en dier. De korte keten van het productieproces betekent minder verbruikte grondstoffen, en minder emissies die bijdragen aan de opwarming van de aarde.

Bovendien krijgen de biologische legkippen uitsluitend biologische voeding gevoerd en worden alle normen uit het lastenboek correct toegepast.

Avibel beschikt over 9 opfokstallen. In de nabije toekomst plannen wij verdere uitbreiding om aan de toenemende vraag te voldoen. Alle stallen beantwoorden aan de biologische normen en alle relevante wetgeving (Europees, federaal en gewestelijk) en de regelgeving die ontwikkeld werd door de sector zelf.

De meeste van deze stallen zijn uitgerust met een Jump Start systeem. Dit laat toe om platformen en zitstokken op verschillende niveaus te plaatsen, net als het voedsel en water. De afstanden tussen vloer, platformen en zitstokken worden stelselmatig vergroot naarmate de kuikens opgroeien tot kippen. Zo leren de dieren om op zoek te gaan naar voedsel en te springen tussen verschillende niveaus. Dankzij het Jump

Start systeem kunnen de kippen daarna zonder problemen in een volièrestal ondergebracht worden.

Wij laten de legkippen overdag ook zo veel mogelijk buiten scharrelen, tenzij de weersomstandigheden of het federaal Voedselagentschap (FAVV) daar anders over beslissen.

Waarom biologische legkippen van Avibel?
  • Lokale productie, 100 % biologisch
  • Hoge kwaliteit, alle rassen
  • Persoonlijke service, bestendige klantenrelaties
  • Vakkennis en ervaring van meerdere generaties
Avibel-biologische-kippen-eieren-Zwijndrecht